Nazilli’de metruk binalar yıkıldı

Nazilli’de metruk binalar yıkıldı


Nazilli ilçesinde Belediye Başkanı Dr. Tetik ‘İlçedeki 15-20 yıllık metruk bina sorunlarına dur’ dedi. Sümer Mahallesinde aynı günde Belediye ekiplerince 4 metruk binanın yıkımları gerçekleştirildi.

Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’in talimatları ile Sümer Mahallesinde yaşamakta olan Mahalle sakinleri için tehlike arz eden metruk binaların yıkım çalışmalarına başlandı. İlk olarak Sümer Mahallesinde bulunan kullanılmayan ve tehlike arz eden 4 metruk bina aynı gün içerisinde Belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Nazilli’de vatandaşlar için tehlike arz eden ve yol işgaline neden olan metruk binalar Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yıkıldı. Nazilli ilçesinin ilk kurulduğu bölge ve en eski yerleşim yerlerinden olan Sümer Mahallesinde daha önceden tespiti yapılan, 15-20 yıldan buyana atıl olarak bekleyen 4 dört ayrı metruk bina Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerinin çalışmaları sonucu aynı gün içerisinde yıkımları gerçekleştirildi. Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden ve en önemlisi gençlerimiz için tehlike arz eden metruk binaların yıkımına devam edileceğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, “Nazilli’de ilçe genelinde Tehlike arz eden, kullanılmayan ve metruk binaya dönüşen, yangın ve göçme ihtimali olan asayişe ve kamu düzenine yönelik bir eksikliği bulunan binaların Sümer Mahallemizde bulunan ve daha önce Belediye ekiplerimizce belirlenen tehlike arz eden 4 metruk binanın olumsuz bir durumla karşılaşmadan yıkım işlemlerini gerçekleştirdik.

İlçemiz genelinde Belediye ekiplerimiz plan ve program dahilinde belirlenen metruk ve kullanılmayan tehlike arz eden binaların yıkım çalışmalarını sürdüreceklerdir” dedi. Başkan Dr. Tetik, “Bizim bu çalışmalarımız devam edecektir. İlçe genelinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz bu çalışmalar projelerimiz arasında yer alan kentsel dönüşüme de katkı sağlayacaktır” dedi.