‘Süper Lig tescil edilmeyebilir!

‘Süper Lig tescil edilmeyebilir!


Galatasaray ve Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışında olduğu Trendyol Süper Lig’de bu sezon meydana gelen birçok kriz, Türk futbolunun Avrupa basınında saha dışı konularda manşetlere taşınmasına sebep oldu. Son gelen açıklamada ise FIFA ve UEFA’nın Türk futbolunu incelediği, Süper Lig’in bu sezon tescil edilmeme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu iddia edildi. TFF’den ise iddialara ilişkin açıklaması geldi.

OLAY YARATAN SÖZLER

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki sezon Ziraat Türkiye Kupası’na büyük ihtimalle katılmayacaklarını bildiren Hurma, FIFA ve UEFA’nın Türk futbolundaki sıkıntıları yakından takip ettiğini açıkladı.

‘KUPADA BÜYÜK İHTİMALLE OLMAYACAĞIZ’

Fatih Karagümrük Başkanı, ilk olarak Ziraat Türkiye Kupası’yla ilgili konuştu. Hurma konuyla ilgili şunları söyledi: “Kasımpaşa, Türkiye Kupası’nda olmayacağını açıkladı. Fenerbahçe de açıkladı. Ben de büyük olasılıkla katılmam.

‘ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ ANLATIYORLAR!’

Dünyada ilk defa yerel bir kupa grup formatıyla oynanacak. Bunu da Şampiyonlar Ligi gibi anlatıyorlar. Türkiye Kupası dediğin şeyde seri başı sistemi de olmaz. Türkiye’nin bütün takımları mücadele eder. BAL takımı, Fenerbahçe ile oynar. İlk turda denk gelir, Galatasaray-Fenerbahçe oynar. Yok ama bunlar illa yarı finalde, finalde karşılaşsın. Mesela şimdi biz Trabzonspor ile oynayacağız, Ankaragücü de Beşiktaş ile oynayacak.”

‘ÖZBEK’İN AÇIKLAMALARINA ŞAŞIRDIM’

Türkiye Futbol Federasyonu’nun seçim kararı ve bu seçimin tarihi ile ilgili yapılan tartışmaları değerlendiren Hurma, “Dursun Özbek’in açıklamalarına şaşırdım. 4 büyük kulübün tamamı, TFF’yi defalarca istifaya çağırdı. En ağır ifadeleri de Galatasaray kullandı” dedi.

‘WHATSAPP GRUBUNDAN PAYLAŞILDI’

İmza sürecinin başlangıcını da anlatan Hurma, “İmza süreci de Dursun Özbek’in WhatsApp grubuna yazmasıyla başladı. 20 kulübün 20’si de erken seçim konusunda hemfikirdi. Kulüpler Birliği’nde bir metin hazırlandı ve toplantıda okundu. WhatsApp grubunda paylaşıldı” sözlerini sarf etti.

‘BUNUN ALTINDAN NASIL KALKACAĞIZ?’ DEMİŞTİ

Fatih Karagümrük Başkanı, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada ne Galatasaray’ı ne de Fenerbahçe’yi memnun etmelerinin mümkün olmadığını dile getirmişti. Fenerbahçe maçında kadroda yer almayan Emre Mor hakkında konuşan Hurma, “Ne yaparsak yapalım Fenerbahçe ve Galatasaray’a yaranamıyoruz. Emre Mor’un oynaması ayrı oynamaması ayrı bir dert. Bunun altından nasıl kalkacağız?” ifadelerini kullanmıştı.

‘LİG TESCİL OLMAMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA’

Son olarak Süper Lig’de bu sezon yaşanan krizlere değinen Hurma, sözlerini şöyle tamamladı: “FIFA ve UEFA Türk futbolunu takibe almış durumda. Şunu da net bilelim, Türkiye Ligi, bu durum böyle devam ederse tescil olmama tehlikesiyle karşı karşıya.

‘DAHA AĞIR BEDELLER ÖDEMEYELİM’

Bir ayda kaç kez UEFA ve FIFA Başkanlarının açıklamaları oldu. Bir ayda iki kez gündemlere geldik. O yüzden bir an önce yapmamız gerekenleri yapalım, daha ağır bedeller ödemeyelim.”

TFF’DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu, Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma’nın iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. TFF’den yayınlanan metinde, “FIFA ve UEFA ile ilişkilerimiz son derece üst düzeyde devam etmektedir. FIFA ve UEFA ile TFF heyetleri arasında karşılıklı ziyaretler, Türk futbolunun gelişimine yönelik çalışmalar artarak sürmektedir. Bugünlerde Riva’da ve Antalya’da alt yaş kategorilerinde UEFA’nın uluslararası turnuvalarına ev sahipliği yapıyoruz. 2024 ve ev sahibi olacağımız 2032 Avrupa Futbol Şampiyonaları hazırlık sürecinde FIFA’nın müdahalesi, ligin tescil edilmemesi gibi manipülatif, yalan beyanlara itibar edilmemelidir” ifadelerine yer verildi.

INFANTINO’DAN MESAJ GELMİŞTİ

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Trabzonspor – Fenerbahçe maçında yaşanan olayların ardından konuyla ilgili açıklamada bulunmuştu. Infantino, şu sözleri söylemişti: Trabzonspor – Fenerbahçe karşılaşması sonrasında yaşanan şiddet kesinlikle kabul edilemez; saha içinde veya saha dışında, bunun sporumuzda veya toplumumuzda yeri yoktur.

‘OYUNCULARIN EMNİYETTE OLMASI GEREKİYOR’

Bunu daha önce de söyledim ve tekrar söyleyeceğim; futbolda istisnasız tüm oyuncuların, dünyanın her yerindeki pek çok insana bu kadar keyif veren bir oyunu oynayabilmek için güvende ve emniyette olması gerekiyor. İlgili makamları buna her düzeyde saygı gösterilmesini sağlamaya ve Trabzon’daki şok edici olayların faillerinin yaptıklarının hesabını vermeye çağırıyorum.”